lördag, november 24, 2007

Vill du ha något?


"I will send a handmade gift to the first 3 people who leave a comment on my blog requesting to join this PIF (pay it forward) exchange. I don't know what that gift will be yet and you may not receive it tomorrow or next week, but you will receive it within 365 days, that is my promise! The only thing you have to do in return is pay it forward by making the same promise on your blog."

Alltså, de tre(två) första som lämnar en kommentar om att de vill ha en hemgjord överraskning kommer inom 356 dagar att få ett paket nerdimpande i brevlådan. Det enda kravet för att vara med är att du själv har en blogg och för det här vidare på den.

Hittade detta på Tilde textil som skapar en massa fina saker, gå dit och titta! Lycka till med att bli en av de två! (kanske inte allt för svårt då jag inte har så många läsare..:p)
*** Observera att det är de två första kommentarerna här som gäller, flyttar den här PIF:en från min andra blogg där redan en plats är upptagen. Det är för övrigt Pernilla som har kommenterat där. Kolla gärna in hennes blogg som hon har tillsammans med sin syster, de pärlar massor av fina saker!

fredag, november 23, 2007

Bärsjalsele



Förra fredagen sydde jag en bärsele/sjal, det är en blandning av en fyrkantssjal och en bärsele. Mönstret är med stor inspiration från Bära Nära. Som vanligt vill jag helst hitta på mönster själv, men den här gången insåg jag i tid att det är bättre att följa mönster när det är något man inte sytt tidigare. Så det är nästan som deras mönster, men inte riktigt. Det är en hel del saker som jag kan förbättra om jag syr en till. Bältet ska vara kortare på den sidan som inte går att justera, axelbanden ska gå mer vinkelrätt mot framstycket och dessutom vara i lite tunnare, stretchigare tyg. Det vore också bra om det gick att göra en ficka som fungerar som förvaring åt hela selen när man inte använder den.

Den fungerar lika bra på ryggen som på magen.

Den är sydd i ett ganska kraftigt tyg(med söta får) och är fodrad med fleece, så att den blir varm och gosig nu på vintern.

Snart är det jul...

Jag är väldigt förtjust i julen med allt vad det innebär av klappar, pynt, pyssel, bak och knäckkok, så därför tjuvstartar jag lite nu med ett julinlägg.


Efter att ha blivit inspirerad av Tygpärlor så sydde jag en lussekatt till Alva. Den blev gul och fin, nästan så att man vill äta upp den! Kanske att jag syr ett par till och lägger bland de bakade sedan. Kanske det är någon som tar fel? :)


Nu när det lackar mot jul så får ni se några örhängen jag gjorde till förra julen. Garntomtarna är lite pilliga men blir ganska söta.

Stickor i drivor...

... eller ja, ett par stycken i alla fall fick jag med mig hem när jag var hos min mormor förra gången. Hon kan inte längre sticka för hon har ont i händerna och då gör de ju bättre nytta hos mig än i hennes byrålåda. Här är mina nya kompisar:

Haklapp



Min dotter behövde en haklapp när hon började äta smakisar. Då tänkte jag att lättast är nog att sy en. :) Alltså köpte jag fin vaxduk på torget och lite kantband på Åhléns. Sedan klippte jag till en form som jag tyckte verkade bra, tjuvkikade lite på en haklapp från Ikea och kantade sedan med banden. Satte band både i nacken och under armarna för att den skulle sitta bättre, något jag dock ska tänka på till nästa gång är att göra knytbanden längre, nu är de precis så långa att de går att knyta. När jag sydde den här så hade jag inte fått min bandkantningsapparat än, så nästa blir förhoppningsvis lättare att sy. Nu så skrynklade sig banden lite här och där och den är inte tipptopp, men den funkar som ni ser på bild två.

Tekannor igen...


Min mamma fick även de här örhängena när hon fyllde år. Äkta silver och handgjorda pärlor. Fiffigt är att man kan välja vilka pärlor man vill ha. Tekannorna, utan pärlor är inköpta på Meleagris. Nu kanske ni kan gissa att min mamma är en tedrickare av stora mått. :D

Tekannevärmare


Den här tekannevärmaren(tehuva, fast liksom underifrån) gjorde jag till min mamma när hon fyllde år. Jag gjorde den efter mått som min lillebror förmedlade på telefon och hade en helt felaktig bild av hur den såg ut i skallen, men ändå passade den nästan utmärkt. Den är gjord i filt, blå och lilarosa, med tre filtade blommor på och ihopsydd med langettstygn(tror jag). Enkel när jag kom på hur jag skulle göra, men nästa gång kanske jag ska ha lite hum om hur kannan ser ut innan jag klipper..:)

Åkpåse av något slag...


Sydde den här av en fleecefilt. Skulle ha kunnat bli mycket bättre och om jag gör fler så vet jag iaf. hur jag inte ska göra. Men den blev ändå inte superdålig, den fyller sin funktion, problemet var nog mest att jag ville att den skulle passa både vagnen och bilstolen och därför eg. inte passar någon. Och så gjorde jag hålen för bältet lite för stora, de hade kunnat vara mindre och så skulle den ha varit i dubbelt tyg, gosigare och varmare... :) Ska nog göra en som passar stolen bättre, har två filtar som ligger och väntar på att bli klippta i.

Min lilla jordgubbe


Den här jordgubbsmössan stickade jag klart under hösten. Hade tänkt fodra den med fleece, men den passade dottern precis, så den får vara som den är. Kanske att jag får tid att sticka en till, lite större, det går ju ganska snabbt.

Tävlingsbidrag


Det här halsbandet var mitt bidrag i en tävling som Pagoni anordnade. Temat för tävlingen var Goth och man skulle göra sin egen tolkning av det. Tyvärr vann jag ingeting, kanske jag kunde ha arbetat mer med det, men jag gillade den relativt enkla stilen på det.

torsdag, november 22, 2007

Armband också...:)



Ett par pärlade armband. Det blå är av berlocker som är hoplänkade, det gröna är snäckskalsfyrkanter som är ihoplänkade med ringar och har ett superstarkt magnetlås. Det sista är gjort på elastisk tråd med bergskristall och rosa sötvattenspärlor, det var en present till min gamlamormor.

Lite örhängen...


Några av de örhängen som pärlades i våras... löven är av färgade snäckskal, väldigt läckra!


Pärlade halsband

Här är ett par halsband som jag pärlade förra våren. De senaste jag har gjort har ännu inte fastnat på bild.


Det här är jag väldigt förtjust i själv(men använder så sällan smycken), konstigt nog är det ännu ingen som lagt vantarna på det. :)


Lite mörkare toner.


Vårgrönt och solgult.


Det första halsbandet har ett väldigt gulligt lås i form av en katt.


Ett halsband gjort till en liten flicka.

lördag, november 17, 2007

Pyssleblogg!!

Nu ska jag äntligen försöka dra igång min pysselblogg. Jag har velat fram och tillbaka om var jag ska lägga den någonstans, det finns ju så många ställen.. men nu testar jag här när man kan ändra saker lättare och sätta ettiketter på inläggen. Funkar det inte så får jag väl byta till blogg.se istället där min vanliga blogg ligger.

Det har minsann pysslats med en hel del här, trots att jag tycker att jag inte har någon tid över till sådant, ska försöka slänga upp lite bilder på det snart. Nu blir det bara en test av bloggens kapacitet.

Hej så länge!

Celi