måndag, december 10, 2007

Premiär!

Inte för haklappar, men för mitt namnband! Det är samma som är på sockan i inlägget under, men det var på haklappen jag satte det först. :) Jag beställde en omgång från minanamnband.se och blev riktigt nöjd med dem.

Egentligen skulle jag ju ha sytt fast det i sömmen när jag kantade haklappen, men det kom jag inte ihåg. Det blev ändå rätt snyggt med det i kanten på fickan, även om det förmodligen blir kladdigt ganska snabbt. Vilket öde för det första namnbandet. :D
Till den här haklappen använde jag min bandkantare som jag fick i födelsedagspresent av mormor. Den är väldigt smidig och det är mycket lättare att få det snyggt. Tyget är acrylatväv(tror jag det heter) från Åhléns.

Annars håller jag på med sådant pyssel som inte lämpar sig att visa ännu. Det är mest till julkorten, men även lite klappar. Vi får väl se hur mycket jag hinner med. :) Bild på julkorten kommer upp när de är ivägskickade, så det dröjer lite. Julklapparna dröjer ännu lite till..:)

Ett par sockor... och en socka..


De här sockorna stickade jag till Alva för ett tag sedan. Garnet är ekologisk ull och jätteskönt att sticka i. De blev varma och gosiga, men lite för korta och en smula trånga i resåren(fast de fungerar bra ändå). Mönstret är inte helt bra, det är inte anpassat för så små storlekar. Jag har gissat lite med stickstorlek och maskantal och det blev ju hyfsat. Jag håller på att utarbeta ett nytt mönster för att göra foten lite mindre(den blev rätt bred) och samtidigt skaftet lite elastiskare.
Den nya sockan ser ut så här:

Där har jag bytt till mindre stickor efter resåren, men tyckte inte att det gjorde någon skillnad. Fast det kan ju bero på att jag gick upp en ½ storlek i stickor från början. Den här blev i alla fall inte för liten, snarare ganska stor, men det gör ju inget för det växer hon i. Garnet heter Iceland och är en blandning av ull, akryl och polyamid. Jag tycker att det är så fint, för det ser ut som om det har snöat på det.